NIEUWSARCHIEF


Terug naar overzicht

14-10-2017

SETA doet zichzelf wederom tekort in Derby tegen Mussel

Afgelopen zaterdag is op een sfeervol en zonnig sportpark aan de Schoolstraat, de derby tegen s.v.Mussel gespeeld.

Vooraf was duidelijk dat beide ploegen de 3 punten goed konden gebruiken. Seta had na 3 wedstrijden 1 keer gewonnen en de gasten hadden uit hun 2 wedstrijden 1 punten gehaald.

Vooraf deden zich nogal wat personele problemen voor bij de thuisploeg. Aanvoerder en zeer belangrijke ervaren speler Joeri Westerhof viel geblesseerd af en ook aanvaller Bjorn Bhaggan was door een blessure niet inzetbaar. Tel daarbij de schorsing van trainer/speler Willy Kral en je weet dat het een lastige middag kan worden.

In het begin van de wedstrijd leek dit ook duidelijk het geval. De thuisploeg speelde zeer onwennig en had veel balverlies. Het was niet zo dat Mussel nou zoveel beter was, maar die ploeg oogde iets scherper en kwam ook na ruim een kwartier op voorsprong. Lars Hemmes was sterker in het duel en kon zo binnen tikken. Ook hierna kwam Seta maar niet in het duel en deed ook Mussel niet veel om de voorsprong uit te breiden. Grote kansen waren er voor beide doelen niet te bespeuren en het getoonde spel was een beetje zoals je bij een derby verwacht, niet goed wel spannend.

Pas na ruim een half uur kroop ook de thuisploeg uit zijn schulp. De ploeg begon eindelijk een portie energie in de wedstrijd te leggen en dat leverde enkele mogelijkheden op. Grote kansen nog niet, maar de ploeg kwam in ieder geval nu bij het doel van Mussel. Uit 1 van die mogelijkheden, werd in de 16 meter een overtreding gemaakt door de gasten en ging de bal op de stip. Dylan de Wit schoot de bal vol vertrouwen binnen en het stond weer gelijk. Na deze goal ging Seta ineens op zoek naar meer en kon Mussel het tot de rust net gelijk houden.

Na de rust was het de ploeg van Willy Kral, die het beste uit de kleedkamer kwam. De combinaties liepen iets beter, alleen werd er te lang doorgelopen met de bal waardoor de kansen vaak rond de 16 stranden.

Aan de andere kant was de eerste mogelijkheid voor Mussel direct weer raak. Rene Brinks draaide zich mooi vrij en schoot van 20 meter afstand, via de paal raak. Dit doelpunt was typerend voor de wedstrijd. Waar Seta meerdere moment rond de 16 had, schiet Mussel de eerste mogelijkheid er in.

Na deze goal, was voor Mussel blijkbaar het sein om het spel enorm te gaan vertragen. Het laatste half uur lag het spel meerdere keren stil, nadat de ene na de andere speler van Mussel om viel, terwijl bij dode spelmoment dit tijdrekken heel vervelend werd.

Toch bleef Seta wel voetballen en probeerde kansen te creëren. Dit lukte aardig, maar ook nu was het duidelijk dat de ploeg een spits mist die de kansen die gecreëerd worden, ook afmaakt. Ook had het de pech dat scheidsrechter Silvester, Lamin Barra terugfloot voor buitenspel, terwijl zelfs de grensrechter (van Mussel) de vlag omlaag hield. Een enorme kans, werd hierdoor ontnomen.

Aan de andere kant kreeg Mussel ook een paar mogelijkheden en in één van die momenten, werd een speler in het strafschopgebied onderuit getrokken en kon Rene Brinks de wedstrijd beslissen. Hij schoot de penal dan ook simpel binnen en leek de wedstrijd op slot gegooid.

Ook nu liet Seta zich niet uit het veld slaan en ging nog 1 keer voluit. Dit resulteerde in eindelijk wel een schot vanaf rand 16 en de rebound werd binnen getikt door Demion de Haan. De aansluittreffer was er en er waren nog ongeveer 10 minuten te spelen, waar Seta op jacht ging naar de (verdiende) gelijkmaker. De mooiste kansen waren niet besteed aan de thuisploeg en het ontbrak hier ook duidelijk aan een stukje geluk, de bal mocht er domweg niet in.

En als die aan de ene kant niet valt, heb je natuurlijk altijd de pech aan de andere zijde. Een slechte terugspeelbal op keeper Veen, kon niet meer goed verwerkt worden en werd zo in de voeten van spits Lars Hemmen gespeeld. Die pakte het cadeautje natuurlijk graag uit en besliste nu wel de wedstrijd in de allerlaatste minuut. De vreugde bij de spelers van Mussel, was redelijk typerend hoe zwaarbevochten deze overwinning was.

Ook deze wedstrijd was Seta zeker niet de mindere, alleen staat het weer met lege handen. Volgende week volgt Veendam thuis.Terug naar overzicht