NIEUWSARCHIEF


Terug naar overzicht

02-10-2017

Seta pakt eerste punten na doelpuntenspektakel.

Veel regen, een enorme hoeveelheid kansen en het vervolgens missen van deze kansen, nog veel meer regen, 4 doelpunten tegen en een winnende treffer in de laatste minuut.
In de wedstrijd tegen VVAK, zat alles wat voetbal in de 5e klasse zo leuk (kan) maken.
Maar wat maakte Seta het zichzelf moeilijk afgelopen zaterdag. Langs de zijlijn werd met verbazing gesproken over de enorme hoeveelheid aan gemiste kansen, aan de kant van de thuisploeg. Zoveel kansen is iets wat aan de schoolstraat natuurlijk niet zo vanzelfsprekend is.
Al binnen enkele minuten stond Seta op voorsprong, door een goal van Willy Kral. Hij stond in de basis, door enkele afwezigen en de schorsing van aanvoerder Joeri Westerhof. Al in het begin van de wedstrijd had Seta zich in een zetel kunnen spelen, maar werden de mooiste kansen om zeep geholpen.
En als je het dan niet afmaakt, krijg je een keer de deksel op de neus. En zaterdag was dit niet anders. Waar het wachten was op de 2-0 en meer, viel volledig uit het niets de gelijkmaker in de 21e minuut. En alsof dat nog niet erg genoeg was, werd er 4 minuten later nog een keer gescoord en stond Seta ineens op achterstand.
Gelukkig liet Seta zich hierdoor niet van de wijs brengen en vocht het zichzelf weer terug in de wedstrijd. Vlak voor rust was het Lamin Barra die de gelijkmaker binnen schoot, waardoor de tussenstand bij rust in ieder geval iets dragelijker was, maar nog steeds onterecht.
Na de rust was er maar 1 ploeg die aanspraak maakte op de overwinning en dat was Seta en die ploeg kwam dan ook terecht weer op voorsprong. Een penalty werd onberispelijk binnen geschoten door Dylan de Wit en nadat de zeer goed spelende Dani Kruize een geweldige goal maakte vanaf de punt van de 16 meter, leek de wedstrijd wel beslist.
Dat Seta hierna niet flink aan zijn doelsaldo werkte, had het volledig aan zichzelf en de uitstekende keeper van VVAK te danken. Als het rond dit moment in de wedstrijd tegen de dubbele cijfers had gestaan, had VVAK niet mogen klagen.
Toch gebeurde het onwaarschijnlijke, VVAK kwam in de laatste 10 minuten op gelijke hoogte en een flinke kater leek over te blijven voor Seta. De verbazing was ook bij de gasten groot, dat de thuisploeg na zo'n wedstrijd toch nog punten zouden weg geven.
Maar gelukkig gebeurde dit niet, uit een scrimmage was het Stefan Kamies die de 5-4 liet aantekenen en hiermee de dik verdiende overwinning binnen sleepte voor Seta.
Volgende week volgt met Damacota uit een ploeg die de eerste wedstrijd van het seizoen is begonnen met een remise tegen VEV.Terug naar overzicht