NIEUWSARCHIEF


Terug naar overzicht

11-09-2017

SETA doet zichzelf tekort tegen Onstwedder Boys

De bekerderby tegen Onstwedder Boys is geëindigd in een 0-5 nederlaag voor de thuisploeg. Wie de wedstrijd niet gezien zou hebben, zou zeggen dat het een walkover was van de Onstwedders. Echter is hier weinig van waar.
SETA kwam zeer fel uit de startblokken en kreeg al in de eerste minuut een grote kans op de openingstreffer. Helaas had nieuwe spits Lamin Barra het vizier nog niet op scherp staan en ook de mogelijkheden hierna waren niet aan de thuisploeg besteed. Onstwedder Boys kon pas na een kwartier ook in de wedstrijd komen.
Toch was er van klasseverschil nauwelijks sprake. Wat gezegd kan worden is dat de gasten iets rustiger in balbezit waren, maar de mogelijkheden waren voor Seta. Vooral de rechterkant was een ware plaag voor de verdediging van de Boys.
Het doelpunt viel helaas voor de thuisploeg aan de andere kant en kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Bij een corner werd er slecht gedekt en kon er vrij in gekopt worden.
Na dit doelpunt leek Seta het even kwijt en waren de gasten de bovenliggende partij, hierbij kreeg het ook enkele mogelijkheden om de score uit te breiden. Echt grote kansen bleven wel uit en keeper van der Werff stond weer als vanouds goed te keepen.
Toch wist Seta zich weer in de wedstrijd te knokken en creëerde het 2 enorme kansen. Eerst was het een mooie aanval opgezet door Joeri Westerhof, die Abbas vrij voor de keeper zette. Helaas wist hij de bal niet goed mee te krijgen en was de kans verkeken. Enkele minuten later, was er een heerlijke pass van Dylan de Wit achter de verdediging langs, maar ook hier bracht de keeper van Onstwedde redding.
Hierna waren er voor rust nog kleine kansen over en weer, maar de keepers hoefden niet meer handelend in te grijpen.
Na de rust was de eerste kans ook weer voor Seta. Na een mooie aanval, kon er helaas niet gescoord worden.
Hierna werd het een open wedstrijd met mogelijkheden aan beide kanten. Aan de kant van de gasten, een mooie scherpe voorzet van links werd door alles en iedereen gemist en aan de andere kant mooie aanvallen, vooral via de rechter zijde waar ook meer mee gedaan had moeten worden.
Terwijl de wedstrijd beide kanten op kon, besliste Onstwedder Boys de wedstrijd in 2 minuten. Eerst kon Seta de bal niet weg krijgen uit de verdediging en kon van dichtbij gescoord worden en een minuut later, was de thuisploeg nog niet bij gekomen van de tegenslag en werd het overrompeld voor de 0-3.
Toch kon Seta zich nogmaals weer oprichten. Na een mooie aanval via de rechter kant, schoot Abbas op de keeper en uit de rebound kon Stefan Kamies helaas ook niet scoren. Voor een bijna leeg doel, ging de bal over.
Doordat Seta probeerde de score wat dragelijker te maken, kwam er steeds meer ruimte op het veld en kon Onstwedde uit een counter de 0-4 scoren. Een stand die totaal geen recht deed aan het spelbeeld.
Ook met deze stand bleef Seta zeker niet de onderliggende partij en kreeg het 2 enorme kansen op een treffer. De linksback van de gasten kan onmogelijk een leuke middag hebben gehad, want hij werd constant aan alle kanten voorbij gelopen door Abbas en hier kwam dan ook weer 1 van de kansen uit. Nadat hij zijn directe tegenstander weer zijn hielen liet zien kon hij zelf op doel schieten, maar hierbij kon de keeper redding brengen en uit de rebound ging de bal via de paal naast. Elk stukje geluk ontbrak Seta ook vandaag.
Nadat zelfs een 1 op 1 situatie tussen de keeper en de spits van Seta geen doelpunt opleverde, was het verzet van de thuisploeg verdwenen.
In de laatste minuten had Onstwedder Boys de score nog verder kunnen laten uitlopen, maar het bleef bij 1 doelpunt en een 0-5 einduitslag.
Gezien de enorme hoeveelheid kansen van Seta kant, een uitslag die totaal geen recht deed aan het spel van de thuisploeg. Maar goed als je er 5 tegen krijgt en zelf niet scoort, heb je gewoon verdient verloren en mag je daar niet over klagen. Zonde is het wel, want een stuntje tegen dit 3e klasse team was zeker niet onmogelijk geweest. Vooral als Seta op de juiste momenten één van de 9(!) 100% kansen hadden benut.
Toch kan trainer Willy Kral hier mee verder. De spelers hoeven door zo'n nederlaag tegen een normaal sterker geacht team, niet in de war te raken. De ploeg moet verder gaan op de ingeslagen weg en dan komen de punten in de competitie vanzelf. Helemaal gezien dit volledig vernieuwde team, nog aan elkaar moet wennen en op elkaar afgestemd moet worden.
Aankomende zaterdag zal de wedstrijd tegen Borger voor Seta nergens meer om gaan, maar toch zullen ze gebrand de nare smaak van deze wedstrijd weg te spoelen.Terug naar overzicht