NIEUWSARCHIEF


Terug naar overzicht

29-08-2017

Pilot De Harde Leerschool gaat van start in Musselkanaal

Maandag 4 september starten 10 tot 15 jongeren met een nieuwe uitdaging om te werken aan een betere toekomst. Gedurende acht weken nemen zij deel aan het project van De Harde Leerschool, met een bivak, inspirerende gastsprekers, verschillende workshops en trainingen, maar vooral veel rugby op het programma. Gedurende dit project worden de jongens klaargestoomd voor werk of een opleiding. Na succesvolle trajecten in Rotterdam en Breda, gaat het project nu dus van start in Zuid-Oost Groningen.

De Harde Leerschool

De Harde Leerschool is gericht op gemotiveerde jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Het doel is om deze jongeren, met een afstand tot de arbeidsmarkt, middels een uitgebalanceerd programma een beter toekomstperspectief te bieden. Deelnemers worden getraind op het gebied van rugby, sollicitatie- en levensvaardigheden om uiteindelijk door te stromen naar een baan of opleiding.

De ervaren coaches en trainers van De Harde Leerschool zijn experts en ondersteunen de deelnemers gedurende de cursus. Intensief aandacht wordt besteed aan; samenwerken, op tijd komen, verhogen weerbaarheid en presentatietechnieken om succesvol te solliciteren op elke baan in de sector waar zij graag willen werken.

Musselkanaal 2017

Het traject dat in september van start gaat in Musselkanaal is op initiatief van de gemeenten Stadskanaal, Oldambt, Vlagtwedde en Bellingwedde. Op het terrein van de lokale voetbalvereniging, VV Seta, werken de deelnemers drie volle contactdagen per week (maandag t/m woensdag). In de ochtend krijgen ze veelal rugby training en in de middag is het programma gericht op het toekomstig functioneren op de arbeidsmarkt.

Op woensdag 18 oktober kunnen de deelnemers solliciteren naar een baan op een banenmarkt. Deelnemers presenteren zich dan bij verschillende werkgevers om een geschikte baan te krijgen. Op 25 oktober wordt het project afgesloten bij de Groningse rugbyclub. Na afloop van een rugbywedstrijd tegen een team van de gastheer worden de certificaten uitgereikt aan degenen die het gehele traject met succes hebben afgerond.

De werving van de deelnemende jongeren is gedaan door de Trainings- en Diagnose Centra (TDC) in Oldambt, Stadskanaal, Bellingwedde en Vlagtwedde. Jongeren die belangstelling hebben om mee te doen aan de pilot kunnen zich nog aanmelden. Dat kan via Nienke Woldhuis van de gemeente Oldambt (nienke.woldhuis@gemeente-oldambt.nl) en Eva Samson van de gemeente Stadskanaal (e.samson@stadskanaal.nl )Terug naar overzicht